Курка-гриль: як готувати швидко, просто і смачно!

25.04.2018

Курка-гриль: як готувати швидко, просто і смачно!

Ця смакота з курячих грудок припаде до душі тим, хто не любить метушитися при готуванні і не збирається проводити багато часу біля плити. Чотирьохкомпонентний маринад для цієї страви низьковуглеводний і не містить глютену, так що апетитна курочка-гриль цілком може урізноманітнити вашу дієту. 

 

Легше не буває 

Гриль – чудова можливість повправлятися в готуванні складних і смачних страв, але цей рецепт дуже простий. Наприклад, він оптимально підійде зайнятій мамі, яка роздумує, що б такого смачненького приготувати на вечерю дітям. Курку-гриль за цим рецептом оцінять всі фанати швидкої, легкої та корисної їжі. 

Тут використовуються всі секрети приготування смачної курочки-гриль, але замість домашнього маринаду робиться більш простий, що складається всього з чотирьох компонентів. Цю суміш можна використовувати і для «закритого» готування, наприклад, в фользі, і для обсмажування курячих гомілок, крил і стегенець.

 

Простий, але смачний маринад 

Можна змішати навіть мікро-порцію маринаду – на будь-який обсяг курки, яку ви збираєтеся готувати. Вам знадобиться соус з оливкового масла і оцту, суміш сушених італійських трав, суміш сушених овочів, трохи чорного перцю. 

Перед тим, як закладати курку в маринад, її потрібно обрізати і зробити кілька поперечних надрізів з верхньої та нижньої сторони кожного шматочка. Так м’ясо буде готуватися краще і швидше, і воно зможе повноцінно просочитися маринадом. 

Покладіть курку в прозорий пластиковий пакет з зіп-блискавкою, залийте сумішшю і залиште до вечора в холодильнику. Насправді, зайнявшись цим з ранку, можна встигнути подати курку-гриль і до обіду – на маринування відводиться всього пара годин.

 

Як готуються курячі грудки на грилі 

Перед приготування на грилі підсушіть курку – дайте зайвому маринаду стекти, а залишки промокніть паперовим рушником. М’ясо повинно самостійно нагрітися до кімнатної температури. У цей час потрібно розігріти гриль до середньої температури і змастити маслом. Для цього підійде спрей або пензлик

Як тільки шматочки нагрілися, викладіть їх на решітку трохи під кутом, опустіть кришку і залиште на 3-4 хвилини, поки на них не з’явиться візерунок зі смуг від решітки гриля. Потім поверніть шматочки і залиште на той же час, поки на них не утвориться візерунок з перехрещених ліній. Переверніть м’ясо і повторіть процес. Готуйте до тих пір, поки м’ясо не стане твердим, але не жорстким. 

Подавайте блюдо гарячим. Курка-гриль прекрасно доповнить весняно-літнє меню, особливо в поєднанні з кабачками-гриль. Низькокалорійна, швидка, смачна і корисна їжа готова!

 

Інгредієнти для бездоганно смачного і ситного обіду 

Пропонований обсяг інгредієнтів розрахований на 6-8 порцій курятини, а залишок маринаду можна зберегти в холодильнику до наступного готування. 

Вам знадобляться для смаження: 6-8 курячих грудок без кісток і шкіри. 

Для маринаду: 

  • 0,5 л соусу з оливковою олією і оцтом (підійде будь-який з низьким вмістом жирів), в оригінальному рецепті використовується Classic Oil & Vinegar Dressing від Newman’s Own;
  • 1 пакетик сушених італійських трав (краще використовувати подрібнений до порошку склад), в оригінальному рецепті використовується Zesty Italian dressing mix;
  • 1 столова ложка суміші сушених овочів (можна менше або більше до смаку, це – необов’язковий інгредієнт), в оригінальному рецепті використовується Spike Seasoning;
  • 0,5 чайної ложки чорного перцю, грубо меленого (або за смаком). 

Особливого значення бренд не має – все відповідні компоненти ви напевно зможете придбати в найближчому супермаркеті. Якщо хочете спробувати оригінальний смак маринаду, замовте вказані інгредієнти через інтернет з доставкою з США.

 

Як зробити смаколики на грилі 

Інструкція: 

  1. Видаліть весь видимий жир і мембрани з м’яса.
  2. Зробіть поперечні розрізи глибиною 2-2,5 см на всіх шматочках з обох сторін.
  3. Змішайте маринад (можна засипати інгредієнти в пляшку з соусом і добре струсити).
  4. Покладіть курку в пакет з зіп-блискавкою.
  5. Залийте її сумішшю і закрийте (залишки маринаду збережіть на майбутнє).
  6. Покладіть в холодильник мінімум на 2 години (рекомендується 6 і більше).
  7. Дістаньте м’ясо з холодильника, дайте курці нагрітися до кімнатної температури.
  8. Розігрійте гриль до середньої температури.
  9. Обробіть його пензликом з оливковою олією або антипригарним спреєм.
  10. Злийте або видаліть паперовими рушниками зайвий маринад.
  11. Викладіть грудки під кутом до грат гриля.
  12. Через 3-4 хвилини поверніть шматочки на 90 градусів, щоб отримати гарний візерунок з ромбів.
  13. Готуйте 3-4 хвилини, переверніть.
  14. Повторіть процедуру обсмажування для другої сторони шматочків. 

Як довго готуватиметься курка? Це залежатиме від багатьох факторів – температури гриля і повітря, товщини м’яса і т.д. Але зазвичай весь процес займає 12-15 хвилин. 

Курку за цим рецептом також можна готувати на гриль-сковорідках або грилях Джорджа Формана (міні-грилях з парними решітчастими панелями зверху і знизу). Маринад може стати в нагоді для шашликів, кебабів і безлічі інших рецептів, в яких присутня курка.

 

Економте час, бережіть здоров’я!

Готування курки-гриль не вимагає складної підготовки, рідкісних інгредієнтів і якихось особливих маніпуляцій, так що воно дозволить смачно харчуватися без істотних тимчасових витрат. Але це – не єдиний бонус.

Цей рецепт можна сміливо включати до кулінарної книги, навіть якщо ви сидите на дієті. Дієта південного пляжу (для запобігання хворобам серцево-судинної системи) повністю схвалює це блюдо в вашому раціоні.

 

Приємного апетиту і будьте здорові!