Гриль для дому: який найкращий?

19.12.2017

Гриль для дому: який найкращий?

Гриль – прекрасний спосіб урізноманітнити домашнє меню, використовувати в готуванні менше масла і зберігати в продуктах максимум поживних речовин. Готувати барбекю і шашлики можна не тільки на пікніках надворі – існує безліч видів гриль-установок для домашнього використання.

 

Як вибрати техніку для будинку, дачі або квартири

Вибираючи домашній гриль, неможливо не замислитися про його габарити. Чим менше приміщення, тим компактнішою повинна бути обрана модель. Розміри гриля часто залежать від використовуваного виду палива:

  1. Для приватного будинку ідеальним рішенням стане газовий гриль – швидкий, економічний і зручний. Для його роботи потрібно газ в балонах, але знайти для нього місце в приватному будинку набагато легше, ніж в квартирі. Газові грилі бувають великими, середніми і дрібними.

  2. На дачі зазвичай використовується переносний дров’яний або вугільний гриль, також підходящим варіантом буде установка, що використовує і тверде паливо, і газ. Більшість вугільних грилів – середнього розміру.

  3. У квартирі найкраще приживеться електричний варіант – більшість моделей електрогрилва відрізняються компактними розмірами, до того ж не вимагають місця для зберігання палива.

Найкращим грилем в будинку буде модель, яка дозволить приготувати достатню кількість продуктів для всієї родини за один раз. У кожній категорії можна знайти обладнання з великою, середньою або малою робочою поверхнею, але найбільшим різноманіттям відрізняються газові грилі.

 

Грилі в домашніх умовах: переваги, недоліки, особливості

Зазвичай домашнім грилям ​​не потрібна велика місткість (на півсотні порцій). На перший план виступають:

  • зручність використання і зберігання;

  • простота експлуатації;

  • швидкість готування;

  • додаткові опції.

Найнезручніший варіант для роботи в домашніх умовах – гриль на твердому паливі. Вугілля і дрова для нього потрібно десь зберігати, і при частому готуванні під паливо доведеться відводити окреме приміщення. Ще одна складність – в тривалому чищенні техніки від золи і вугілля, які можуть легко і швидко поширитися по всьому будинку.

Електрогрилі – визнаний лідер серед домашньої техніки. Маленькі і зручні установки радують різноманітністю – можна підібрати і дороге довговічне устаткування, і дешевий гриль на знімну квартиру, який не шкода буде залишити при переїзді.

Газовий гриль займає середню позицію рейтингу. Працювати з газовими балонами не дуже зручно, зате за швидкістю готування і вартістю палива такий гриль однозначно виграє у електричного.

 

Що повинно бути в домашньому грилі

Домашній гриль повинен бути безпечним. Максимальну ступінь захисту забезпечує використання електрогриль – робота з ним виключає можливі проблеми з легкозаймистим паливом.

Також в грилі можуть бути:

  • захист від перегріву;

  • захист від короткого замикання;

  • блокиратор подачі палива;

  • індикатори підключення до мережі і подачі палива;

  • світлова індикація при високій температурі всередині гриля;

  • звукове сповіщення.

Ще один щабель захисту – корпус гриль-установки. Найбільш міцним і довговічним буде корпус з металу, але пластиковий варіант обійдеться набагато дешевше. При досить акуратному використанні пластиковий корпус «проживе» не менш металевого, але потрібно заздалегідь подумати про можливі загрози для техніки. Наприклад, більш міцний варіант краще купувати, якщо вдома є діти, або гриль часто прибирається на верхні полиці або антресолі.

Домашній гриль повинен бути зручним, тому великим попитом користуються моделі з розширеним функціоналом. В обов’язковому порядку повинен бути присутнім тільки регулятор потужності, а додатковими опціями можуть бути:

  • вбудований ЖК-дисплей;

  • таймер і функція відкладеного старту;

  • регулювання висоти ніжок;

  • регулювання висоти кришки і кута нахилу гриля;

  • опція підігріву і підтримки заданої температури;

  • список режимів готування різних видів продуктів;

  • датчики тиску, температури і ваги;

  • термощуп.

Варто звернути увагу на робочу поверхню гриля. Найпростіші моделі обладнані незнімними гратами, які не дуже зручно чистити. Кращим варіантом для домашнього використання буде знімна робоча поверхня. У деяких моделях можна вибрати кілька грат з різними видами заглиблень.

Під час готування більшість продуктів втрачає вологу, а з м’яса може витопитися велика кількість жиру. Для відводу рідин в більшості домашніх грилів передбачений спеціальний піддон, який може бути двох видів:

  1. Незнімний піддон можна від’єднати від гриля і вимити окремо. Цей варіант має сенс використовувати, якщо обрану установку легко чистити, і кількість рідини відносно мала.

  2. Знімний піддон вважається найбільш зручним. Він «посаджений» на спеціальні напрямні, легко виймається і вставляється на місце, до того ж знімний елемент набагато легше мити.

Шашлики і барбекю добрі не тільки чудовим смаком і масою збережених поживних елементів – приготована на грилі їжа пахне дуже приємно. Але під час готування поширення запаху, а також гарячого повітря і диму краще припинити. Тому найкращим варіантом для будинку стане закрита модель з щільно прилягаючою кришкою.

При підборі домашнього гриля потрібно орієнтуватися на паливо, наявність вільного місця, обсяги готування і бажаний рівень комфорту. У певних випадках ідеальними варіантами можуть бути і газові, і навіть твердопаливні грилі, але найпростішим і універсальним варіантом для використання в домашніх умовах залишається електрогриль.

 

В нашому каталозі прекрасний вибір грилів.

 

Газовий гриль Char-Broil Professional 2B 2017

Електричний гриль Char-Broil Patio Bistro 240 Electric 220V

Вугільний гриль Char-Broil Kettleman