Як вибрати електрогриль: повне керівництво

Шашлики і барбекю на вашій кухні – це реальність! Досить придбати електричний гриль, і домашнє меню поповниться корисною, смачною і різноманітною їжею. Але як вибрати відповідне обладнання, якщо моделей – десятки?

Як вибрати електрогриль: повне керівництво

03.10.2017

Як вибрати електрогриль: повне керівництво

Шашлики і барбекю на вашій кухні – це реальність! Досить придбати електричний гриль, і домашнє меню поповниться корисною, смачною і різноманітною їжею. Але як вибрати відповідне обладнання, якщо моделей – десятки?

Головне питання

У різних груп грилів розрізняються можливості і комплектація – потрібно заздалегідь передбачити, який набір страв ви хочете готувати. За способом готування можна виділити чотири види електрогрилів:

  1. Гриль – може просмажувати м’ясо і овочі, в деяких пристроях може бути комплектна решітка або вертел.
  2. Раклетниця – це маленький (зазвичай – розкладний) гриль для готування гарячих бутербродів або плавки сиру. Робоча поверхня може бути повністю рифленою або розділеною на кілька ділянок.
  3. Барбекю завжди комплектується гратами. На них можна готувати м’ясо, коржі, рибу, овочі.
  4. Шашличниця – безпечна заміна мангалу, здатна працювати цілий рік. М’ясо в пристрої просмажується на вертикально поставлених шампурах (зазвичай від 6 до 10 штук), які обертаються навколо центрального джерела тепла.

Незалежно від категорій, всі електричні грилі прості у використанні, досить компактні і невибагливі в догляді.

На що звернути увагу при виборі електрогриля

Хочете, щоб працювати з пристроєм було максимально просто? Не забудьте врахувати кілька важливих нюансів конструкції майбутньої покупки:

  1. Управління
    Електроніка. Дозволяє вбудувати в гриль більше функцій і точно регулювати ступінь нагрівання при готуванні. Зазвичай доповнюється невеликим екраном.
    Механіка. Знижує точність контролю температури, але в цілому конструкція гриля виходить більш простою і надійною.
  2. Корпус
    Пластик. Дозволяє оформити виріб в будь-якому кольорі, але схильний до деформацій. При необережному поводженні легко може тріснути.
    Алюміній – матеріал легких, міцних і недорогих корпусів.
    Сталь має всі переваги алюмінію, але трохи важчий. Деформувати сталевий корпус складніше, ніж алюмінієвий.
    Кілька матеріалів. Деякі виробники віддають перевагу комбінованим корпусам, в яких можна зібрати всі плюси різних матеріалів.
  3. Робоча поверхня
    Кераміка і склокераміка. Забезпечують рівномірну подачу тепла, але вимагають ретельного догляду.
    Метал. Надійний і довговічний, але може бути легко подряпаний при чищенні і володіє значною масою.
    Камінь. Стійкий до механічних пошкоджень, але серйозно ускладнює обладнання.

Чим якісніші матеріали і краще обслуговування, тим довше гриль буде радувати власника безпроблемним приготуванням. Крім конструктивних особливостей, є чимало доповнень, з якими використовувати гриль буде набагато простіше:

  1. Антипригарне покриття дозволить легко відокремлювати їжу від робочої поверхні, але доглядати за ним потрібно дуже акуратно – тонкий шар легко пошкодити.
  2. Автовідключення – ідеальне доповнення, якщо ви можете забути про включений гриль. Пристрій буде працювати від півгодини до півтора годин, потім самостійно завершить роботу.
  3. Захист від перегріву – захист нагрівального елементу. Спрацьовує, якщо температура робочої поверхні перевищує встановлений поріг – тоді гриль відключається.

Потрібно більше можливостей і комфорту? Придивіться до додаткових параметрів:

  1. Мобільність. Деякі моделі грилів досить великі і встановлюються на класичну підставку-стіл. Іноді підставка доповнюється колесами – такий гриль можна легко переміщати з місця на місце незалежно від його маси. Наймобільніші варіанти – раклетниці.
  2. Контактний гриль. У пристрої може бути дві поверхні для смаження, що складаються і розкладаються по типу книжки. Пара для смаження зазвичай виготовлена з чавуну і забезпечена рифленням – це дозволяє щільніше притискати продукти до джерела тепла. Іноді тепло подається тільки через одну поверхню, в цьому випадку друга потрібна тільки для придавлення.
  3. Регулювання висоти. Стане в нагоді, якщо гриль буде розміщуватися в різних місцях, або ним будуть користуватися люди різного зросту.

Не забувайте уточнити, чи є у гриля піддон для збору жиру, вертел і кришка. Рекомендується купувати пристрої з гарантією виробника – кращі бренди серйозно переймаються якістю і обслуговуванням своєї продукції.

Скільки місця займає електрогриль

Підібрати обладнання за розміром нескладно – виробники прагнуть урізноманітнити модельний ряд і створити грилі для будь-якої кухні. Габарити пристроїв змінюються в широкому діапазоні:

  • діаметр (для пристроїв з корпусом-кулею або чашею): 35 – 53.5 см;
  • довжина: 23 – 80 см;
  • ширина: 2.5 – 52.5 см;
  • висота: 5 – 97 см;
  • вага: 1.25 – 16.5 кг.

Найменші грилі – це раклетниці і переносні міні-грилі. Трохи більше місця займають шашличниці, за ними слідують звичайні грилі і грилі-барбекю. Великі грилі поставляються в розібраному вигляді, а для запуску маленьких практично не потрібні додаткові маніпуляції.

Де знайти найкращий гриль

Шукаєте люксові і преміальні грилі? Грілекс пропонує обладнання від провідних виробників гриль-установок. У каталозі компанії – найкраще американське і європейське обладнання з широким набором можливостей і високою надійністю. Вибирайте і купуйте найякісніше обладнання, з яким приготування перетвориться на справжнє задоволення, а застілля збагатиться соковитими продуктами з хрусткою скоринкою!