18.03.2018

ТОП-5 курячих шашличків барбекю

Любите ніжні і соковиті курячі шашлички? Таке барбекю буде ситним і смачним в 99% випадків, але є спосіб зробити його ще й оригінальним. Спробуйте п’ять незвичайних способів готування барбекю з курки і виберіть найкращий!

 

  1. Мексикано

Курка і овочі, мариновані з кінзою, лаймом і кмином. Відмінно підійдуть до рису, сальси і теплим коржиків.

Підготовка: 30 хв. Приготування: 10 хв. Готовність через: 1 ч. 40 хв.

 

Знадобиться:

  • 2 половинки філе курки кубиками 2-3 см завтовшки;
  • 1 невеликий кабачок цукіні, порізаний на кружечки 1,5 см;
  • 1 червоний перець, кубиками 1,5 см;
  • 1 порізана клинами цибулина;
  • 10 помідорів чері;
  • 2 ст.л. масла оливкового;
  • 1 ч.л. меленого кмину;
  • 2 ст.л. подрібненої свіжої кінзи;
  • сік 1 лайма;
  • сіль і перець за смаком.

 

Як готувати:

  1. З’єднайте масло, тмин, кінзу і сік лайма. Приправте сіллю і перцем. Покладіть до суміші кубики з курятини і добре перемішайте. Обмежте доступ повітря і охолодіть протягом як мінімум однієї години.
  2. Розігрійте гриль.
  3. Курку, цукіні, цибуля, червоний перець і помідори насадіть на шампури.
  4. Змастіть гриль маслом і встановіть шампури на решітку. Тримайте шашлички на вогні в близько 10 хвилин, час від часу повертаючи.

 

Buen provecho!

 

  1. Шашлички курячо-беконні

Маринована курка з грибами, загорнута у бекон. Дуже добре підходить, якщо хочеться спробувати що-небудь новеньке!

Підготовка: 25 хв. Приготування: 20 хв. Готовність через: 1 ч. 45 хв.

 

Знадобиться:

  • 3 половинки філе курки, шматочками;
  • 250 м тонко нарізаного бекону;
  • 30 гр скибочок сушеного ананаса;
  • 1/4 скл. соєвого соусу;
  • 1/4 скл. яблучного оцту;
  • 2 ст.л. меду;
  • 2 ст.л. масла;
  • 10 великих грибів, розрізаних навпіл;
  • 2 пучки зеленої цибулі.

 

Як готувати:

З’єднайте соєвий соус, оцет, мед, масло і подрібнену цибулю. Покладіть до суміші гриби і кубики з курятини і перемішайте. Обмежте доступ повітря і залиште в холодильнику не менше ніж на 1 годину.

Розігрійте гриль.

Дістаньте з маринаду гриби і кубики з курятини і видаліть зайве. Вилийте соус в невелику каструлю і доведіть до кипіння при високій температурі. Зменшіть вогонь до середньо-низького і тушкуйте 10 хвилин, потім відставте.

Оберніть кубики з курятини беконом і насадіть на шампури так, щоб бекон був добре закріплений. Туди ж – гриби і ананас.

Злегка змастіть грати гриля, встановіть на неї шампури. Готуйте 15-20 хвилин, періодично змащуючи сумішшю, що залишилася, поки бекон не стане хрустким, а сік курки – прозорим.

 

Bon Appetit!

 

  1. Солодкі медові шашлички

Шашлички з медової курки з овочами. Замаринуйте їх на ніч і вранці посмажте замість звичайного барбекю! Можна додавати гриби і помідори черрі.

Підготовка: 15 хв. Приготування: 10 хв. Готовність через: 2 ч. 30 хв.

 

Знадобиться:

  • 1/4 ч.л. перцю меленого чорного;
  • 1/3 чаш. меду;
  • 1/3 скл. соєвого соусу;
  • 2 солодких червоних перці, кубиками 5 см;
  • 8 половинок філе курки, кубиками 2-3 см;
  • 5 невеликих цибулин, кубиками 5 см;
  • 1/4 скл. рослинного масла;
  • 2 зубки часнику.

 

Як готувати:

  1. З’єднайте масло, мед, соєвий соус і перець. Збережіть трохи суміші для змащення шашличків під час готування. Покладіть до суміші кубики з курятини, часник, цибулю і перець, залиште в холодильнику не менше як на 2 години.
  2. Розігрійте гриль.
  3. Видаліть суміш з кубиків з курятини і овочів. Установіть їх на шампури, чергуючи між собою.
  4. Злегка змастіть грати гриля і встановіть на них шампури. Готуйте від 12 до 15 хвилин. Перевертайте частіше і не забувайте змащувати збереженим маринадом.

 

Buon appetito!

 

  1. Шашлички Ранч з розмарином

Такі смачні, ніжні і соковиті, що навіть найвибагливіші їдці будуть просити добавки!

Підготовка: 50 хв. Приготування: 10 хв. Готовність через: 1 ч.

 

Знадобиться:

  • 1/2 чаш. масла оливкового;
  • 1/2 чаш. соусу Ранч;
  • 3 ст.л. Вустерширского соусу;
  • 1 ст.л. подрібненого свіжого розмарину;
  • 2 ч.л. солі;
  • 1 ч.л. соку лимона;
  • 1 ч.л. білого оцту;
  • 1/4 ч.л. меленого чорного перцю;
  • 1 ст.л. білого цукру (за бажанням);
  • 5 половинок філе курки, кубиками 2-3 см.

 

Як готувати:

  1. З’єднайте оливкову олію, соус Ранч, соус Вустершир, розмарин, сіль, сік лимона, білий оцет, перець і цукор. Дайте постояти 5 хвилин. Покладіть до суміші кубики з курятини і перемішайте. Обмежте доступ повітря і охолодіть протягом 30 хвилин.
  2. Розігрійте гриль до середньо-високої температури. Насадіть кубики з курятини на шампури і видаліть маринад.
  3. Злегка змастіть грати і встановіть на них шампури. Готуйте 8-12 хвилин.

 

Смачного!

 

  1. По-грецьки

Маринуйте близько 3 годин. Подавайте з грецьким рисом. Пальчики оближете!

Підготовка: 30 хв. Приготування: 15 хв. Готовність через: 3 ч. 45 хв.

 

Знадобиться:

  • 0,5 кг філе курки, кубиками 2-3 см;
  • 1 упаковка (30 г) знежиреного йогурту;
  • 1/3 чашки сиру фета з базиліком і сушеними на сонці томатами;
  • 1/2 ч.л. лимонної цедри;
  • 2 ст.л. свіжого лимонного соку;
  • 2 ч.л. орегано;
  • 1/2 ч.л. солі;
  • 1/4 ч.л. меленого чорного перцю;
  • 1/4 ч.л. подрібненого сушеного розмарину;
  • 1 велика червона цибулина, порізана клинами;
  • 1 великий солодкий зелений перець, кубиками 1,5 см.

 

Як готувати:

  1. З’єднайте йогурт, сир фета, цедру, сік лимона, орегано, сіль, перець і розмарин. Покладіть до суміші кубики з курятини, перемішайте. Обмежте доступ повітря і залиште на 3 години в холодильнику.
  2. Розігрійте гриль.
  3. Насадіить кубики з курятини, цибульні клини і шматочки зеленого перцю на шампури. Видаліть залишки маринаду.
  4. Готуйте, поки соки курки не стануть прозорими.

 

Καλό φαγητό!