10 коротких порад для зимового барбекю

10 коротких порад для зимового барбекю

10.12.2021

10 коротких порад для зимового барбекю

Холодна зимова погода – це далеко не причина ховати ваш гриль в гараж. Навпаки, мінусова температура додасть вам екстриму до процесу барбекю, а вашим близьким та рідним нових емоцій. Тому, поки ви ще вдома, приготуйте реберця чи стейк за улюбленим рецептом, одягайте теплу куртку і зимові черевики – і хутчіш на двір. І не забувайте про теплу шапку!

 

 

Багатьох може здивувати той факт, що барбекю – це процес цілорічний, але ми зібрали 10 найкращих порад для зимового грилювання саме від майстрів Канади та північних регіонів США, і повірте, саме ці хлопці найкраще розбираються в барбекю. Отож, тримайте поради, як підготуватися для вдалого грилювання в холодну погоду:

 

 

1. Подбайте про додаткове пальне. Навіть якщо ви досвідчений користувач гриля і із закритими очима можете приготувати улюблені страви – пам’ятайте, що зимою гриль споживає більше палива і довше розігрівається, тому було б непогано мати під рукою заправлений балон з газом чи додатковий мішок вугілля.

2. Очистіть свій гриль від снігу чи льоду, які будуть сповільнювати розігрів і навіть можуть пошкодити сам гриль. Перевірте пальники та решітки. Дрібні комахи часто полюбляють зробити собі гніздечко на зиму в сухих захищених від негоди щілинах. Обов’язково подбайте про територію навколо гриля, приберіть сніг з під ніг, щоб вам було комфортно готувати. Додатково можете використовувати спеціальні килимки.

3. Якщо погода вітряна, поставте гриль перпендикулярно до вітру.

 

 

4. Ви щасливий власник вугільного гриля? Не забувайте про стартери та спеціальні розпалювачі, які суттєво пришвидшать процес запуску.

5. Дома приготуйте все необхідне для барбекю: спеції, аксесуари. Ще раз перечитайте рецепти, адже вам не хочеться бігати туди-сюди по морозі.

 

 

6. Розігрівайте гриль, враховуючи нижчу температуру на дворі. Влітку цей процес може зайняти всього кілька хвилин, але взимку будьте готові виділити на розігрів додаткові 5-10 хвилин. Для кращого контролю температури страв, приготуйте термометр зі щупом.

7. Пам’ятайте, зимою сонце сідає швидше, тому приготуйте підвісний або налобний ліхтар – звичайний ручний ліхтарик не зовсім підходить, адже для комфортного грилювання у вас мають бути вільні руки.

8. Одяг теж має бути зручним, теплим, проте не надто вільним – шарфи чи інші елементи одягу, які звисають, будуть вам заважати і навіть можуть створювати небезпеку. Рукавиці повинні бути спеціальні – термостійкі.

9. Хоч якою поганою не була б погода, не ховайтесь з вашим грилем в гараж. Пам’ятайте, відстань від легкозаймистих матеріалів має бути мінімум 60 см., а готувати потрібно в добре вентильованому приміщенні.

 

 

10. В холодну пору року завжди накривайте гриль спеціальним чохлом, особливо якщо ви все ж не збираєтесь тривалий час його запускати. Після готування обов’язково почистіть всі поверхні. Якщо взимку газовий гриль довго не використовувався, перед запуском перевірте з’єднання шлангу та редуктора.

 

 

Вдалого вам зимового грилювання!