27.10.2021
Картопля з сиром під беконом
Принесли вам простий, але дууууже смачний рецепт для гриля – сирна картопля під беконом!
Прекрасна страва, аби продемонструвати, що готувати на грилях можна не лише стейки та котлети для бургерів.
Отож, давайте спочатку підготуємо суміш, яку в штатах називають “Ковбойське масло”.
Розморозьте звичайне масло та покладіть його в миску, додайте туди столову ложку лимонного соку, ложку діжонської гірчиці, зубчик нарізаного часнику, свіжу петрушку, одну подрібнену цибулину, натріть трохи хрону, ½ чайної ложки солі, ½ чайної ложки перцю і все перемішайте. Отриману суміш покладіть на пергаментний папір, скрутіть та покладіть в холодильник принаймні за 10 хвилин.
За цей час наріжте кубиками чотири картоплини, приготуйте склянку молока, натріть сир чеддер, наріжте бекон, підготуйте сметану та зелену цибулю.
Розігрійте гриль до 120 градусів.
Коли “Ковбойське масло” охололо, покладіть його на розігріту сковорідку. Додайте нарізану кубиками картоплю і готуйте на середньому вогні 20 хвилин.
Додайте молоко до картоплі і поставте сковороду в середину гриля. Закрийте кришку і готуйте 1 годину при температурі 120 градусів.
Розігрійте гриль до 175 градусів. Посипте страву тертим сиром та беконом, закрийте гриль і запікайте ще 5 хвилин. В кінці страву можна приправити сметаною та зеленою цибулею.
Смачного!
І коротеньке відео з приготуванням страви: