18.03.2018
ТОП-5 курячих шашличків барбекю
Любите ніжні і соковиті курячі шашлички? Таке барбекю буде ситним і смачним в 99% випадків, але є спосіб зробити його ще й оригінальним. Спробуйте п’ять незвичайних способів готування барбекю з курки і виберіть найкращий!
-
Мексикано
Курка і овочі, мариновані з кінзою, лаймом і кмином. Відмінно підійдуть до рису, сальси і теплим коржиків.
Підготовка: 30 хв. Приготування: 10 хв. Готовність через: 1 ч. 40 хв.
Знадобиться:
- 2 половинки філе курки кубиками 2-3 см завтовшки;
- 1 невеликий кабачок цукіні, порізаний на кружечки 1,5 см;
- 1 червоний перець, кубиками 1,5 см;
- 1 порізана клинами цибулина;
- 10 помідорів чері;
- 2 ст.л. масла оливкового;
- 1 ч.л. меленого кмину;
- 2 ст.л. подрібненої свіжої кінзи;
- сік 1 лайма;
- сіль і перець за смаком.
Як готувати:
- З’єднайте масло, тмин, кінзу і сік лайма. Приправте сіллю і перцем. Покладіть до суміші кубики з курятини і добре перемішайте. Обмежте доступ повітря і охолодіть протягом як мінімум однієї години.
- Розігрійте гриль.
- Курку, цукіні, цибуля, червоний перець і помідори насадіть на шампури.
- Змастіть гриль маслом і встановіть шампури на решітку. Тримайте шашлички на вогні в близько 10 хвилин, час від часу повертаючи.
Buen provecho!
-
Шашлички курячо-беконні
Маринована курка з грибами, загорнута у бекон. Дуже добре підходить, якщо хочеться спробувати що-небудь новеньке!
Підготовка: 25 хв. Приготування: 20 хв. Готовність через: 1 ч. 45 хв.
Знадобиться:
- 3 половинки філе курки, шматочками;
- 250 м тонко нарізаного бекону;
- 30 гр скибочок сушеного ананаса;
- 1/4 скл. соєвого соусу;
- 1/4 скл. яблучного оцту;
- 2 ст.л. меду;
- 2 ст.л. масла;
- 10 великих грибів, розрізаних навпіл;
- 2 пучки зеленої цибулі.
Як готувати:
З’єднайте соєвий соус, оцет, мед, масло і подрібнену цибулю. Покладіть до суміші гриби і кубики з курятини і перемішайте. Обмежте доступ повітря і залиште в холодильнику не менше ніж на 1 годину.
Розігрійте гриль.
Дістаньте з маринаду гриби і кубики з курятини і видаліть зайве. Вилийте соус в невелику каструлю і доведіть до кипіння при високій температурі. Зменшіть вогонь до середньо-низького і тушкуйте 10 хвилин, потім відставте.
Оберніть кубики з курятини беконом і насадіть на шампури так, щоб бекон був добре закріплений. Туди ж – гриби і ананас.
Злегка змастіть грати гриля, встановіть на неї шампури. Готуйте 15-20 хвилин, періодично змащуючи сумішшю, що залишилася, поки бекон не стане хрустким, а сік курки – прозорим.
Bon Appetit!
-
Солодкі медові шашлички
Шашлички з медової курки з овочами. Замаринуйте їх на ніч і вранці посмажте замість звичайного барбекю! Можна додавати гриби і помідори черрі.
Підготовка: 15 хв. Приготування: 10 хв. Готовність через: 2 ч. 30 хв.
Знадобиться:
- 1/4 ч.л. перцю меленого чорного;
- 1/3 чаш. меду;
- 1/3 скл. соєвого соусу;
- 2 солодких червоних перці, кубиками 5 см;
- 8 половинок філе курки, кубиками 2-3 см;
- 5 невеликих цибулин, кубиками 5 см;
- 1/4 скл. рослинного масла;
- 2 зубки часнику.
Як готувати:
- З’єднайте масло, мед, соєвий соус і перець. Збережіть трохи суміші для змащення шашличків під час готування. Покладіть до суміші кубики з курятини, часник, цибулю і перець, залиште в холодильнику не менше як на 2 години.
- Розігрійте гриль.
- Видаліть суміш з кубиків з курятини і овочів. Установіть їх на шампури, чергуючи між собою.
- Злегка змастіть грати гриля і встановіть на них шампури. Готуйте від 12 до 15 хвилин. Перевертайте частіше і не забувайте змащувати збереженим маринадом.
Buon appetito!
-
Шашлички Ранч з розмарином
Такі смачні, ніжні і соковиті, що навіть найвибагливіші їдці будуть просити добавки!
Підготовка: 50 хв. Приготування: 10 хв. Готовність через: 1 ч.
Знадобиться:
- 1/2 чаш. масла оливкового;
- 1/2 чаш. соусу Ранч;
- 3 ст.л. Вустерширского соусу;
- 1 ст.л. подрібненого свіжого розмарину;
- 2 ч.л. солі;
- 1 ч.л. соку лимона;
- 1 ч.л. білого оцту;
- 1/4 ч.л. меленого чорного перцю;
- 1 ст.л. білого цукру (за бажанням);
- 5 половинок філе курки, кубиками 2-3 см.
Як готувати:
- З’єднайте оливкову олію, соус Ранч, соус Вустершир, розмарин, сіль, сік лимона, білий оцет, перець і цукор. Дайте постояти 5 хвилин. Покладіть до суміші кубики з курятини і перемішайте. Обмежте доступ повітря і охолодіть протягом 30 хвилин.
- Розігрійте гриль до середньо-високої температури. Насадіть кубики з курятини на шампури і видаліть маринад.
- Злегка змастіть грати і встановіть на них шампури. Готуйте 8-12 хвилин.
Смачного!
-
По-грецьки
Маринуйте близько 3 годин. Подавайте з грецьким рисом. Пальчики оближете!
Підготовка: 30 хв. Приготування: 15 хв. Готовність через: 3 ч. 45 хв.
Знадобиться:
- 0,5 кг філе курки, кубиками 2-3 см;
- 1 упаковка (30 г) знежиреного йогурту;
- 1/3 чашки сиру фета з базиліком і сушеними на сонці томатами;
- 1/2 ч.л. лимонної цедри;
- 2 ст.л. свіжого лимонного соку;
- 2 ч.л. орегано;
- 1/2 ч.л. солі;
- 1/4 ч.л. меленого чорного перцю;
- 1/4 ч.л. подрібненого сушеного розмарину;
- 1 велика червона цибулина, порізана клинами;
- 1 великий солодкий зелений перець, кубиками 1,5 см.
Як готувати:
- З’єднайте йогурт, сир фета, цедру, сік лимона, орегано, сіль, перець і розмарин. Покладіть до суміші кубики з курятини, перемішайте. Обмежте доступ повітря і залиште на 3 години в холодильнику.
- Розігрійте гриль.
- Насадіить кубики з курятини, цибульні клини і шматочки зеленого перцю на шампури. Видаліть залишки маринаду.
- Готуйте, поки соки курки не стануть прозорими.
Καλό φαγητό!