03.10.2017
Як вибрати електрогриль: повне керівництво
Шашлики і барбекю на вашій кухні – це реальність! Досить придбати електричний гриль, і домашнє меню поповниться корисною, смачною і різноманітною їжею. Але як вибрати відповідне обладнання, якщо моделей – десятки?
Головне питання
У різних груп грилів розрізняються можливості і комплектація – потрібно заздалегідь передбачити, який набір страв ви хочете готувати. За способом готування можна виділити чотири види електрогрилів:
- Гриль – може просмажувати м’ясо і овочі, в деяких пристроях може бути комплектна решітка або вертел.
- Раклетниця – це маленький (зазвичай – розкладний) гриль для готування гарячих бутербродів або плавки сиру. Робоча поверхня може бути повністю рифленою або розділеною на кілька ділянок.
- Барбекю завжди комплектується гратами. На них можна готувати м’ясо, коржі, рибу, овочі.
- Шашличниця – безпечна заміна мангалу, здатна працювати цілий рік. М’ясо в пристрої просмажується на вертикально поставлених шампурах (зазвичай від 6 до 10 штук), які обертаються навколо центрального джерела тепла.
Незалежно від категорій, всі електричні грилі прості у використанні, досить компактні і невибагливі в догляді.
На що звернути увагу при виборі електрогриля
Хочете, щоб працювати з пристроєм було максимально просто? Не забудьте врахувати кілька важливих нюансів конструкції майбутньої покупки:
- Управління
Електроніка. Дозволяє вбудувати в гриль більше функцій і точно регулювати ступінь нагрівання при готуванні. Зазвичай доповнюється невеликим екраном.
Механіка. Знижує точність контролю температури, але в цілому конструкція гриля виходить більш простою і надійною. - Корпус
Пластик. Дозволяє оформити виріб в будь-якому кольорі, але схильний до деформацій. При необережному поводженні легко може тріснути.
Алюміній – матеріал легких, міцних і недорогих корпусів.
Сталь має всі переваги алюмінію, але трохи важчий. Деформувати сталевий корпус складніше, ніж алюмінієвий.
Кілька матеріалів. Деякі виробники віддають перевагу комбінованим корпусам, в яких можна зібрати всі плюси різних матеріалів. - Робоча поверхня
Кераміка і склокераміка. Забезпечують рівномірну подачу тепла, але вимагають ретельного догляду.
Метал. Надійний і довговічний, але може бути легко подряпаний при чищенні і володіє значною масою.
Камінь. Стійкий до механічних пошкоджень, але серйозно ускладнює обладнання.
Чим якісніші матеріали і краще обслуговування, тим довше гриль буде радувати власника безпроблемним приготуванням. Крім конструктивних особливостей, є чимало доповнень, з якими використовувати гриль буде набагато простіше:
- Антипригарне покриття дозволить легко відокремлювати їжу від робочої поверхні, але доглядати за ним потрібно дуже акуратно – тонкий шар легко пошкодити.
- Автовідключення – ідеальне доповнення, якщо ви можете забути про включений гриль. Пристрій буде працювати від півгодини до півтора годин, потім самостійно завершить роботу.
- Захист від перегріву – захист нагрівального елементу. Спрацьовує, якщо температура робочої поверхні перевищує встановлений поріг – тоді гриль відключається.
Потрібно більше можливостей і комфорту? Придивіться до додаткових параметрів:
- Мобільність. Деякі моделі грилів досить великі і встановлюються на класичну підставку-стіл. Іноді підставка доповнюється колесами – такий гриль можна легко переміщати з місця на місце незалежно від його маси. Наймобільніші варіанти – раклетниці.
- Контактний гриль. У пристрої може бути дві поверхні для смаження, що складаються і розкладаються по типу книжки. Пара для смаження зазвичай виготовлена з чавуну і забезпечена рифленням – це дозволяє щільніше притискати продукти до джерела тепла. Іноді тепло подається тільки через одну поверхню, в цьому випадку друга потрібна тільки для придавлення.
- Регулювання висоти. Стане в нагоді, якщо гриль буде розміщуватися в різних місцях, або ним будуть користуватися люди різного зросту.
Не забувайте уточнити, чи є у гриля піддон для збору жиру, вертел і кришка. Рекомендується купувати пристрої з гарантією виробника – кращі бренди серйозно переймаються якістю і обслуговуванням своєї продукції.
Скільки місця займає електрогриль
Підібрати обладнання за розміром нескладно – виробники прагнуть урізноманітнити модельний ряд і створити грилі для будь-якої кухні. Габарити пристроїв змінюються в широкому діапазоні:
- діаметр (для пристроїв з корпусом-кулею або чашею): 35 – 53.5 см;
- довжина: 23 – 80 см;
- ширина: 2.5 – 52.5 см;
- висота: 5 – 97 см;
- вага: 1.25 – 16.5 кг.
Найменші грилі – це раклетниці і переносні міні-грилі. Трохи більше місця займають шашличниці, за ними слідують звичайні грилі і грилі-барбекю. Великі грилі поставляються в розібраному вигляді, а для запуску маленьких практично не потрібні додаткові маніпуляції.
Де знайти найкращий гриль
Шукаєте люксові і преміальні грилі? Грілекс пропонує обладнання від провідних виробників гриль-установок. У каталозі компанії – найкраще американське і європейське обладнання з широким набором можливостей і високою надійністю. Вибирайте і купуйте найякісніше обладнання, з яким приготування перетвориться на справжнє задоволення, а застілля збагатиться соковитими продуктами з хрусткою скоринкою!